Over mij

”Ongeveer 10 jaar geleden ben ik de kynologie branche ingerold door mijn eigen hond Gayo. Ik ben nog altijd trots dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd om m’n bedrijf op te zetten en van mijn passie mijn werk te maken” Ewald Nagels

Dogtrack Apeldoorne

Dat het opvoeden van een hond niet makkelijk is dat wist ik. Vanaf het moment dat ik verliefd werd op Gayo werd mij duidelijk hoe moeilijk dit kan zijn. De wereld stond even op z’n kop. Als ik naast me keek stond daar een vrolijke, kwispelende hond naar boven te kijken. Hij stond dan helaas wel te kijken vanaf een berg door hem zelf verzamelde spullen die niet voor hem bedoeld waren.

Al geruime tijd stond er een hond op de verlanglijst en omdat ik met honden ben opgegroeid was dit voor mij een logische wens. Toen ik Gayo ontmoette bij mensen die ik via mijn ouders kende was het love at first sight! Hij was een kruising Berner Sennen / Mechelse Herder en op dat moment al bijna volgroeid. Het was een echte schat. Dat hij geen opvoeding had genoten, geen idee had wat een lijn was en dat hij al over de 25 kilo woog nam ik gewoon op de koop toe. De verwachting was dat er met training, liefde en een stabiele omgeving veel bereikt zou kunnen worden.

Dat dit zo’n 4 jaar zou gaan duren had ik niet kunnen vermoeden!

Gayo, over mij, Dogtrack

Gayo was geweldig en voldeed gelijk aan onze verwachtingen. Nou ja… er waren een aantal puntjes waar aan gewerkt diende te worden. Hij bleek namelijk gek op bordspellen (schaakborden, Stratego en Kolonisten verdwenen deels) en afstandsbedieningen (geen apparaat in ons huis kon nog op afstand bediend worden). Ook verdween alles wat eetbaar was van tafel of van het aanrecht als het in zijn mond paste.

Naast bovenstaande punten begon ook zijn angst te groeien voor vrijwel alles wat geluid maakte. Harde knallen, hoge piepjes, het geluid van een voetbal of een deur die dichtviel. Training werd moeilijker en de hondenschool was op dat moment echt een stap te ver voor hem. Dat bleek toen wij blij joelend wegrenden bij de oefening ‘hier’ en de instructeur Gayo losliet. Hij kwam in volle vaart achter ons aan om vervolgens af te buigen richting de auto. Daar ging hij wachten tot wij klaar waren met de training. De neerwaartse spiraal was ingezet en we hadden geen idee meer wat te doen dus we besloten hulp te zoeken.

Om een complex verhaal van hulp, hondenkenners, instructeurs en gedragstherapeuten samen te vatten: We kregen allerlei adviezen, maar werden eigenlijk niet verder geholpen.

Als professionals ons niet verder konden helpen, wat zouden we dan nog kunnen. Het grootste probleem was misschien wel dat men het goed voor had met onze hond, maar vrijwel geen aandacht aan ons besteedde als eigenaar.

En zo ben ik de professionele hondenwereld ingerold…

Ik las alles over honden wat ik te pakken kon krijgen en speurde het internet af. Met deze nieuwverworven kennis, veel liefde en geduld heb ik de buitenste laag van zijn angst kunnen afpellen. Daardoor hadden we weer een mogelijkheid om te gaan bouwen samen. Maanden later kwamen we op een punt dat er stabiliteit in zijn leven was. Doordat we een aantal zaken konden managen vormden ze geen obstakel meer. Gayo is een geweldige hond en ik ben nog altijd dankbaar dat hij mijn pad heeft gekruist!

Door de jaren heen ben ik me blijven verdiepen in hondengedrag, opvoeding en training. Naast mijn dagelijkse werk ben ik een opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Ik kreeg vervolgens de smaak te pakken en ben de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut gestart. Ik heb inmiddels diverse modules met succes afgerond en ben mijn kennis verder gaan vergroten door cursussen te volgen.

Naast mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut richt ik me nu fulltime op Dogtrack. Als SPPD geaccrediteerd Kynologisch Instructeur geef ik hondentraining, workshops en coach ik bij probleemgedrag. Ik ondersteun bij examens voor aankomend instructeurs en begeleid stages tijdens de groepslessen in ons trainingscentrum.

Door te stoppen met werken in loondienst gaf het mij niet alleen de mogelijkheid om van mijn passie mijn werk te maken, maar vooral ook de ruimte om te blijven leren en te genieten van het mooie vak waar ik dankzij mijn trouwe Gayo ben ingerold.

Inmiddels is Gayo op 11,5 jarige leeftijd overleden, maar hij blijft door middel van de hondenpoot in ons logo altijd betrokken bij het mooie werk dat ik iedere mag doen.

“A dream without ambition is like a car without gas… You’re not going anywhere”
~ Sean Hampton ~

Dogtrack | info@dogtrack.nl | Telefoon: +31 6 365 308 38 | Apeldoorn

Powered by Inviato.nl